From: Laura Wester

Sent: Monday, June 22, 2009 2:35 PM
To: Gay Dodson

Cc: Laura Wester

Subject: License Requirement

Good afternoon,

We are interested in providing telephonic consulting to residents in your state and need to know if it would
be required for us to have a Non-Resident Pharmacy license 1o do this. The type of consulting we would
provide would be in reference to Medication Therapy Management. The person making the calls would
be a pharmagcist and not a physician.

If you would, please let us know what license requirement (if any) would be needed in our situation.

Thanks for your assistance.

Best Regards,

Laura Wester

Administrative Assistant

KDI Health Solutions, LLC
Kerr Drug, Inc.

8431 Garvey Drive, Suite 117
Raleigh. NC 27616

6/29/2009



Sent: Friday, June 26, 2009 10:24 AM
To: Gay Dodson

Subject: Question About Pharmaceutical Consultation

Greetings;

I have the following question regarding pharmaceutical consultation services such as
"medication therapy management" and "drug regimen review'":

Can a pharmacist provide "drug regimen review* or "medication therapy management" for

patients across State line as long as the consulting pharmacist is appropriately licensed
in at least one State?

Considering the fact that consultant pharmacists are NOT dispensing Drugs and Controlled
Substances and they are only providing cognitive pharmaceutical consultation.

Regards,

Dr. Saeed Binaei, PharmD, CQGP



Greg Berryhill R.Ph.
9/24/09

Hello,

I am currently gathering information for CPSI (Computer Programs and
Systems INC located in Mobile, AL) to help them evaluate whether or not
'Remote Order Processing' is a service they may possibly offer their
customers. CPSI provides hospital-wide software. They have
approximately 440 hospitals that use their pharmacy software with
several of these located in Texas. Most of these hospitals are
smaller facilities that do not have 24 hour pharmacy coverage.

I am requesting clarification and guidance regarding the Texas Board of
Pharmacy rules for Non-resident pharmacies and hospital 'Remote
Medication Order Processing' (or 'Remote Order Entry'). I have read
Rules 291.101-291.105 relating to Non-resident pharmacies (Class E) and
Rule 291.123 Central Prescription Drug or Medication Order Processing.
I want to gain a clear understanding of what is allowed under the rules
and insure there are no other rules that apply specifically to remote
order entry.

Consider the following with regard to the previously mentioned rules:

-An out-of-state pharmacy obtains a Non-Resident Class E license with
the Texas Board of Pharmacy.

-The Class E pharmacy contracts with one or more Texas hospitals.

-The pharmacist are licensed with the State Board of Pharmacy in the
state where the Class E pharmacy is located.

-Pharmacists at the Class E pharmacy receive medication orders from
the hospital by fax or other electronic means and process/enter the
orders into the hospital pharmacy computer system thus allowing a
pharmacist to review the orders prior to administration of the

medication
by the nurse.

-The parties have appropriate policy and procedure manuals, access
to common electronic files, the ability to maintain applicable

records,
procedures for privacy protection, compliance with state and federal
laws, etc.

May an out-of-state pharmacy provide remote order entry services to
Texas hospitals if the above scenario occurs?

Ultimately our goal is to be in compliance with the applicable rules
should CPSI decide to pursue this project. Any assistance or
suggestions will be greatly appreciated.

Thank You,

Greg
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